Ambassadeurs

De energietransitie stelt ondernemers voor unieke uitdagingen. Onze stichting ziet het als haar missie om het Limburgse MKB te steunen met raad en daad bij de overgang naar duurzame energie.

Met behulp van onze ambassadeurs willen we ondernemers inspireren door te laten zien wat er allemaal mogelijk is er op het gebied van verduurzaming.

Lees hier het verhaal terug van de revolutionaire fabriek in circulaire zonnepanelen, de kleine bloemist om de hoek, maar ook het relaas van pioniers op het gebied van biologische tuin-landbouw. Van groot tot klein MKB, ze delen allemaal graag hun verhaal met u.

Onze ambassadeurs maken al het duurzame verschil. Laat u inspireren en doe ook mee, er zijn mogelijkheden voor iedere MKB’er. Hulp nodig? Neem contact met ons op, wij helpen u graag in uw eigen verduurzamingsreis.

Onze ambasssadeurs per sector

Horeca

Van Der Valk Hotel Venlo
Het meest duurzame hotel van de regio en een mooie blikvanger voor Venlo. De duurzame mogelijkheden zijn hier optimaal benut.

Klik op het logo voor meer info

Hotel De Rousch
Als duurzaam hotel en familiebedrijf is Hotel De Rouche één van de eerste gasloze hotels van Nederland.

Klik op het logo voor meer info

Hotel Crasborn

Een duurzame hotelovernachting? Hotel Crasborn in Thorn is een hotel dat voldoet aan de hedendaagse verwachtingen van gasten.

Klik op het logo voor meer info

Restaurant SOBER

Gastronomische verwend worden op een duurzame manier?

Dat kan bij SOBER, een restaurant in het Noord-Limburgse Tegelen dat enkel kookt met biologische en lokale producten.

Domein ZAVEL

Biologisch-dynamische wijn van Limburgse bodem? Het begin is gemaakt, maar het duurt nog even voordat we wijn uit Tegelen kunnen drinken. In de tussentijd werken Joni Sloessen en zijn compagnon Arno van Gelder samen met een Duitse wijngaard om de lekkerste wijn te maken.

Cox & Co

In horecaland allang een begrip, en dan niet alleen meer in Roermond en omstreken. Sinds kort verzorgt het bedrijf zelfs de horeca op Meubelplein Ekkersrijt bij onze Brabantse buren in Eindhoven.

Kwaliteit en service staan voor eigenaar Wim Cox voorop. Dat geldt evenzeer voor dochter Sanne, die geleidelijk steeds meer aan het roer komt te staan. Maar ook duurzaamheid wordt bewust door hen omarmd.

Logistiek

Meulenberg Transport

Duurzaam transport? Meulenberg mag zich één van de voorlopers op het gebied van het gebruik van elektrische vrachtwagens noemen.

Klik op het logo voor meer info

Vissers Energy Group

“Om de energietransitie in de mobiliteit waar te kunnen maken zullen alle alternatieve kranen open moeten. Elektriciteit en waterstof zijn beiden keihard nodig. Wij willen een belangrijke rol spelen om dit in Zuid-Nederland mogelijk te maken”, aldus Gerbert Vissers, CEO van Vissers Energy Group.

Klik op het logo voor meer info

Toerisme & Recreatie

Home of Heroes
Een oude, voormalige steenfabriek in het Midden-Limburgse dorp Buggenum is de locatie van het populaire activiteitencentrum ‘Home of Heroes’.

Klik op het logo voor meer info

Golfbaan de Herkenbosche
Golfbaan, restaurant én in de nabije toekomst zelfs een hotel, dit alles gelegen op steenworp afstand van Roermond en het Nationaal Park de Meinweg.

Klik op het logo voor meer info

Retail

Bloemenzaak Roel Peters

Bestaan er eigenlijk duurzame bloemisten? Gelukkig wel! Bloemenzaak Roel Peters in het Zuid-Limburgse Beek is er een van.

Klik op het logo voor meer info

Mengelers Groep

Wie in Limburg Toyota zegt, zegt Mengelers – en andersom. Al sinds 1964 wordt dit mondiale automerk er vertegenwoordigd door wat nu heet Mengelers Automotive Limburg, met zes vestigingen door de hele provincie heen.

Dekkers Tweewielers

Directeur Rob Dekkers heeft samen met zijn medewerkers al een heel scala aan duurzame maatregelen genomen. We sommen graag een paar voorbeelden op.

Klik op het logo voor meer info.

Verhaag Sevenum

Een familiebedrijf met een geschiedenis van maar liefst 120 jaar. Vakmanschap en kwaliteit staat voor hen hoog in het vaandel. En daarbij komt ook duurzaamheid om de hoek kijken.

Klik op het logo voor meer info.

Bouw

Sijbers Bouw- en Timmerbedrijf

Groen dus! is het motto van een van de specialisaties van Sijbers Bouw-en Timmerbedrijf. Met daarbij het uitgangspunt dat duurzaam verbouwen en renoveren evenveel, of zelfs extra wooncomfort oplevert en een nog prettiger en gezonder binnenklimaat.

Klik op het logo voor meer info

Industrie

Solarge

Minder afhankelijk van zonnepanelen uit China? Met circulaire en lichtere zonnepanelen, waar geen glas en aluminium aan te pas komen? Dat dat kan bewijst onze ambassadeur Solarge, een ware pionier die in Weert onlangs begon met de productie van deze innovatieve en duurzame panelen.

Parkmanagement Pannenweg

Bedrijvenpark Pannenweg is het eerste Nederlandse bedrijvenpark in Nederland dat met behulp van een Energy hub hun eigen netwerkcongestie oplost!

Agrarisch

De Waog

Al ruim 35 jaar wordt er op Biologische Tuinderij
De Waog in Neer bewust gekozen voor ecologische
teelt. De Waog is daarmee het oudste biologische
tuinbouwbedrijf in Limburg.

Klik op het logo voor meer info

LEUKER 1818

Sinds 1818 boert de familie Venner al in het Midden-Limburgse Baexem. Voedselbos LEUKER 1818 is nu het eerste traditionele boerenbedrijf van Nederland dat volledig omschakelt naar agroforestry met het eerste grootschalige voedselbos van Limburg. De drijvende kracht onder deze duurzame manier van landbouw is Mark Venner, die voordat hij fulltime voedselbosboer werd, boswachter was, twee passies die harmonieus samenkomen in deze mooie duurzame onderneming.

IT

JDS bedrijfsautomatisering

& Plan-IT International

Duurzaamheid zit in het DNA van deze twee Noord-Limburgse IT-bedrijven. Eigenaar en oprichter Julian Hendriks vraagt zich voortdurend af wat zijn bijdrage aan de wereld is. Zijn motto daarbij? Het veranderen van de wereld begint bij jezelf!

Klik op de logo’s voor meer info