Ambassadeurs
Vissers Energy Group

Waterstof speelt een belangrijke rol in de energietransitie. Een uitdaging, omdat er nog niet veel auto’s en vrachtwagens op waterstof rijden. Dus waarom zou je er dan een tankstation voor bouwen? En andersom: waarom investeren in waterstofauto’s en trucks als je er bijna nergens mee kunt tanken? Vissers Energy Group doet het!

Limburgs eerste tankstation voor waterstof

Op 7 april 2022 heeft Vissers Energy Group het allereerste waterstoftankstation van Limburg geopend. Het waterstof vulpunt bevindt zich aan de Stationsstraat 90 in Horst en is geschikt om zowel personen- als vrachtauto’s te tanken.

Vissers Energy Group durfde het aan en bouwde Limburgs’ eerste ‘tankstation van de toekomst’. Waarom? Vissers wil groene waterstof beschikbaar stellen aan eindgebruikers en zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de energietransitie. Het doel van het eerste waterstoftankstation is dan ook om samen met deze eindgebruikers allerlei toepassingen in de praktijk te gaan testen. Het waterstoftankstation in Horst is een belangrijke eerste stap in de verdere uitrol van waterstof op het tankstation netwerk van Vissers in Zuid Nederland.

Energietransitie

Met meer dan 100 jaar ervaring op het gebied van mobiliteit zijn wij vooruitstrevend in de zoektocht naar en de ontwikkeling van alternatieve brandstoffen.

Op het gebied van waterstof willen wij de komende een klein netwerk van vier waterstoftankstations realiseren.  Daarnaast gaan wij ook de logistiek van waterstof handen en voeten geven met behulp van tube trailers. Wij trekken daarbij nauw op óf investeren mee in de productie van waterstof. Dit is van groot belang om de toevoer van groene waterstof te kunnen garanderen én de kostprijs te bewaken.

Op het gebied van elektriciteit hebben wij een eigen laadpas op de markt gebracht die in Nederland een dekking biedt van 99%. Laden is dus altijd mogelijk. Ook is Vissers volop bezig met het plaatsen van laadpalen en laadpleinen voor personenauto’s en trucks bij onze tankstations én bij onze zakelijke klanten. De eerste snellader plaatsten we in 2022 bij Esso Vissers Zevenbergschenhoek aan de A16. Vanaf toen ging het snel! Inmiddels staan bij vijftien van onze tankstations één of meerdere laadpalen, en ook bij onze zakelijke klanten hebben we al diverse mooie laadpleinen gerealiseerd. Denk hierbij aan taxi-, transport-, bouw- en MKB-bedrijven. Maar ook bij een dealer locatie in Eindhoven hebben we een snellader geplaatst die al volop in gebruik is.


“Om de energietransitie in de mobiliteit waar te kunnen maken zullen alle alternatieve kranen open moeten. Elektriciteit en waterstof zijn beiden keihard nodig Wij willen een belangrijke rol spelen om dit in Zuid-Nederland mogelijk te maken.” Gerbert Vissers, CEO Vissers Energy Group.

Over Vissers Energy Group

 We blijven allemaal graag in beweging. Door beweging ontstaat vrijheid en worden nieuwe deuren geopend. Maar het brengt ook verantwoordelijkheid en uitdaging met zich mee. Beweging kost energie maar geeft ook energie. Nieuwe energie die ons doet innoveren en vernieuwen.

 We zijn gedreven om in beweging te blijven en jou in beweging te houden. Dat kan alleen als we samen duurzamer worden. In een sector zonder duurzaam imago willen wij hierin toch vooroplopen. Wat wij hierbij leren, dat delen we graag met jou! Zo kunnen we samen blijven bewegen, nu en in de toekomst.