Ambassadeur
Home of Heroes

We willen iets goeds doen zonder ermee te pronken

In gesprek met Bas Keltjens, eigenaar van Home of Heroes.

Een oude, voormalige steenfabriek in het Midden-Limburgse dorp Buggenum is de locatie van het populaire activiteitencentrum ‘Home of Heroes’. Na de ombouw van de fabriek, kun je er nu terecht voor de meest uiteenlopende soorten games: van bijlwerpen, lasergames tot een heuse expeditietocht.

“In eerste instantie waren we helemaal niet met duurzaamheid bezig. Dat is gaandeweg ontstaan. Het begon toen we, al verbouwend, besloten om materialen te gaan hergebruiken. Op dat moment kwamen we erachter dat we veel duurzamer bezig waren dan we dachten. We besloten tegelijkertijd dat we maatschappelijk verantwoord wilden ondernemen. Graag iets goeds doen, zonder ermee te pronken. Er komen veel mensen naar ons toe en we vinden het onze plicht om dat te compenseren.”

Minder pizza
“We hebben zonnepanelen op ons dak en zijn 100% gasvrij. Alle voertuigen die we verhuren zoals e-choppers en binnenkort ook jeeps, zijn elektrisch. Maar we letten ook op de details. Zo is onze handzeep duurzaam en gebruiken we toiletpapier dat met tien keer minder water is gemaakt. En we gaan voedselverspilling tegen door bijvoorbeeld een groep van acht kinderen maar vijf pizza’s te geven. Als je elk kind een pizza geeft, gooi je daarna waarschijnlijk heel wat weg. Ondanks dat het ons minder oplevert, blijven we dit doen. En je mag natuurlijk wel bijbestellen!”

Bas helpt graag
“Wij zijn een jong bedrijf in de evenementenbranche. Voor ons is het normaal om duurzaamheid toe te passen. Bedrijven die al langer bestaan, zijn begonnen in een tijd dat dit niet vanzelfsprekend was. Onze branche heeft het met corona moeilijk gehad. Dus voor bestaande bedrijven is het niet altijd gemakkelijk om duurzame investeringen te doen. Daarom help ik graag. Als iemand meer informatie wil, mogen ze altijd contact met me opnemen.”

Meer info:

Home of Heroes