Blog - laatste nieuws

Van samenwerken naar samen doen: doorbraakpatronen in publiek ondernemerschap

Op donderdag 17 oktober organiseerde coöperatie Lijnspel een seminar bij Schunck in het Glaspaleis in Heerlen. Onder het motto ‘Van samenwerken naar samen doen’ richtte het seminar zich op doorbraakpatronen in publiek ondernemerschap. Ondernemers en overheden kwamen samen om praktische oplossingen te vinden voor gezamenlijke uitdagingen.

Tijdens het seminar werden vragen verkend zoals: ‘Wat werkt wel en wat niet?’ en ‘Moeten we onze eigen rol herzien?’ Deelnemers werkten samen met collega-ondernemers, experts en beleidsmakers om duurzame initiatieven van de grond te krijgen en bestaande samenwerkingen te versterken. De nadruk lag op praktische oplossingen, inspiratie uit de regio, en het omzetten van plannen naar actie.

Een muzikaal moment met onze eigen Ilmar Woldring tijdens de middag in Heerlen

De kracht van de Limburgse ondernemersgemeenschap lag in de bereidheid om samen op te trekken. De bijeenkomst bood een unieke kans om nieuwe contacten te leggen, ideeën te delen, en samen de stap te zetten naar daadwerkelijk handelen. Of deelnemers nu al bezig waren met verduurzaming of nog aan het begin stonden, zij gingen samen aan de slag in geïmproviseerde werkplaatsen om concrete oplossingen te vinden voor de uitdagingen in de regio.