Blog - laatste nieuws

EnergieHandelsPlatform Pannenweg zet volgende stap naar eigen energiehub

Vanaf 1 juni 2024 heeft het EnergieHandelsPlatform Pannenweg (EHP-P) een belangrijke vooruitgang geboekt richting een eigen energiehub. De leden leveren nu elektriciteit aan elkaar voor een afgesproken prijs, terwijl eventuele tekorten en overschotten via het zelfleveringsplatform van OM | Nieuwe Energie worden verhandeld.

Daarnaast is een nieuw energiemanagementsysteem (EMS) geïntroduceerd, in samenwerking met OM | Nieuwe Energie, om transportschaarste te bestrijden. Dit EMS stemt real-time verbruik en productie af, waardoor meer elektriciteit lokaal kan worden opgewekt en gebruikt zonder het Enexis-netwerk te overbelasten. Hierdoor kunnen zonnepanelen van EHP-P-leden blijven produceren, mits er consumptie door nabijgelegen bedrijven is.

Voorzitter Wim Schilders is enthousiast: “Deze stappen maken de inpassing van veel meer zonnepanelen mogelijk en bevorderen verduurzaming op het bedrijvenpark Pannenweg. Dit betekent meer regie en eigenaarschap van onze energievoorziening.”