Blog - laatste nieuws

Groen licht voor Bedrijvenpark Pannenweg

Mooi nieuws over onze ambassadeur Bedrijvenpark Pannenweg; eindelijk is de kogel is door de kerk! Bij wijze van proef mogen bedrijven op industrieterrein Pannenweg II in Nederweert overtollige zonnestroom met elkaar delen. Netbeheerder Enexis heeft daar uiteindelijk zijn goedkeuring aan gegeven.

Dat heeft Wim Schilders maandag bekendgemaakt. Volgens de voorzitter van het parkmanagement van het bedrijventerrein heeft Nederweert hiermee een landelijke primeur. Hij is blij dat het project alsnog van de grond komt, nadat het bijna was vastgelopen door een halsstarrige opstelling van Enexis.

Zo roemde het energiebedrijf het voornemen weliswaar, maar weigerde het aanvankelijk om groen licht te geven. De netbeheerder was namelijk bang dat de Pannenweg in uitzonderlijke situaties toch overtollige zonnestroom zou moeten terugleveren aan het al overbelaste elektriciteitsnet. Een directeur van Enexis gaf toen als voorbeeld dat het terrein met een overschot aan stroom komt te zitten wanneer bedrijven gesloten zijn tijdens een zonnig weekend.

Lees meer hierover in Dagblad de Limburger.