Blog - laatste nieuws

Te gast bij het Baeker Broodfonds

Op 14 november jl., tijdens de  periodieke bijeenkomst van ’t Baeker Broodfonds, was onze gebiedsmanager Ilmar Woldring gastspreker,  dit op uitnodiging van een van onze duurzame ambassadeurs, Bloemenzaak Roel Peters. Plaats van handeling was de goedgevulde Gastrobar no. 44 op Maastricht Airport, pal naast de landingsbaan. Gelukkig was er die avond geen druk vliegverkeer…

Ilmar trakteerde de ruim dertig aanwezigen op een gloedvol betoog. Eerst had hij het over nut en noodzaak van verduurzaming, en daarna over de talrijke mogelijkheden voor ondernemers om serieus iets te doen aan hun energienota. Met een beetje goede wil en een flinke dosis discipline kan die namelijk wel de helft lager uitvallen, wist Ilmar te melden uit recente ervaringen. Diverse praktijkvoorbeelden die hij gaf werkten zeer verhelderend. En zijn opmerking om heel kritisch te zijn waar het gaat om energiecontracten kwam luid en duidelijk over: laat u geen knollen voor citroenen verkopen!

Zijn presentatie ontmoette veel enthousiaste reacties, dat blijkt uit het feit dat al diverse geïnspireerde ondernemers contact met ons zochten om een oriënterend gesprek te plannen!