Blog - laatste nieuws

Leuker1818 nieuwe ambassadeur

Met veel plezier stellen we je voor aan een van onze nieuwe inspirerende ambassadeurs: Leuker1818, een groene agro-onderneming die zich niet zomaar in een paar woorden samen laat vatten. Ten eerste houdt Leuker zich bezig met agroforestry, oftewel boslandbouw. De landbouwmethode voor een groenere en meer duurzame toekomst die bijvoorbeeld fruit- of notenbomen met akkerbouwgewassen combineert, met meer ruimte voor natuur en biodiversiteit.

In 2019 werd begonnen met de aanplant van Limburgs grootste voedselbos. Een voedselbos vraagt om wat jaartjes geduld qua opbrengst, maar in de tussentijd zit drijvende kracht/ ecologische boer Mark Venner niet stil in het Midden-Limburgse Baexem. Zo kun je bij Leuker een rondleiding boeken, verbouwen ze vezelhennep, kun je er een hele gelukkige scharrelkip adopteren, zijn ze bezig met een tuinderij/winkeltje én in de nabije toekomst kan er zelfs op locatie vergaderd worden!

Toen we eerder deze zomer Mark Venner het ambassadeurscertificaat mochten overhandigen, was net zijn eigen circulaire kantoor/werkplek klaar, een heus Wikkelhouse, een huisje gemaakt uit lagen golfkarton. Een mooie fotolocatie dus!