Blog - laatste nieuws

Stichting Groene Economie Limburg doet mee aan pilot gemeente Roermond

We zijn trots betrokken te zijn bij de Energiebrigade, een pilot van de gemeente Roermond. De doelgroepen voor deze pilot zijn MKB’ers die tot 25.000 kubieke meter aan gas of 50.000 kilowattuur aan stroom per jaar verbruiken. Het gaat hier voornamelijk om ondernemers in de detailhandel, dienstverlening of horeca.

Tijdens de pilot, die tot midden maart loopt, gaan energieadviseurs langs bij 50 bedrijven om een energiescan te maken.

Bij de scan kijkt de adviseur naar de inkoop van energie, snelle manieren om te kunnen besparen en naar langetermijnoplossingen op het gebied van verduurzaming en geeft naar aanleiding hiervan een advies.

Deelnemende bedrijven ontvangen een voucher van 1000 euro om te investeren in eenvoudige duurzame oplossingen. Verder begint de gemeente adviestrajecten om 30 bedrijven die in de financiële problemen zijn geraakt erbovenop te helpen.