Blog - laatste nieuws

Kijk uit voor ‘cowboy-energieadviseurs’!

Speciaal voor het midden- en kleinbedrijf voert Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) uit. De SVM helpt je als mkb-ondernemer om je bedrijf duurzamer te maken. Met de SVM kun je een vergoeding krijgen voor het inhuren van een adviseur voor een energieadvies op maat én voor hulp bij het uitvoeren van het advies.

Helaas heeft RVO signalen ontvangen dat er energieadviseurs actief zijn die via call centers of van deur tot deur hun diensten aanbieden. Veel ondernemers zeggen zich overvallen te voelen door deze energieadviseurs.

  • Met regelmaat zeggen sommige energieadviseurs dat ze namens RVO werken. Dat klopt niet! RVO geeft je wel subsidie voor het advies, maar stuurt geen adviseurs bij je langs.
  • Soms vertellen ze dat het advies (in de toekomst) verplicht wordt. Ook dat klopt niet.Het kan zijn dat ze aangeven dat het advies gratis is.
  • Het advies is niet gratis. Je krijgt subsidie voor het advies dat energieadviseurs aanbieden, maar je moet 20% van de kosten zelf betalen.

Zorg ervoor dat je een helder beeld hebt van de mogelijkheden, de voordelen, de tijd die het je kost voor je de energieadviseur de opdracht geeft. Neem hiervoor de tijd. Wees je er ook van bewust dat je kosten maakt voor het uitvoeren van het advies.

Op www.rvo.nl/svm vind je meer informatie over de regeling en waar je op moet letten voor je met een energieadviseur in zee gaat. Neem bij twijfel altijd contact op met RVO.

Bron: deb.nl