Over stichting groene economie limburg

Stichting Groene Economie Limburg is vanaf 2021 actief bezig het Limburgse MKB te ontzorgen bij de overgang naar duurzame energie. Dit doen wij door samen te werken met een groot netwerk van partners en gebruik te maken van onze uitgebreide kennis en ervaring. We helpen MKB’ers met energie-en kostenbesparing om zo klaar te zijn voor een toekomst zonder fossiele energie.

Wat bieden wij?

Ons ontzorgingsprogramma VerduurzaamJeMKB biedt MKB’ers in de 8 deelnemende Zuid-Limburgse gemeenten; Maastricht, Sittard-Geleen, Meerssen, Stein, Beek, Valkenburg aan de Geul, Vaals en Gulpen-Wittem, de mogelijkheid om hun bedrijf te verduurzamen zonder dat zij zich hoeven te bekommeren om de technische, organisatorische en financiële aspecten ervan. Wij bieden een all-in-one-oplossing, waarbij we ondernemers ondersteunen in het verkrijgen van de juiste informatie, het adviseren over geschikte maatregelen en het begeleiden bij de installatie ervan.
Voor MKB-ondernemers biedt verduurzaming directe voordelen zoals kostenbesparing door energie-efficiëntie, voldoen aan wet- en regelgeving, een positieve bijdrage aan de maatschappij, een verbeterd imago en de aantrekkelijkheid voor toekomstige werknemers.

Wat is onze missie?

Onze missie is om MKB-bedrijven in de 8 deelnemende Zuid-Limburgse gemeentes volledig te ontzorgen bij het oppakken van de verduurzaming van uw bedrijf. Samen met onze partners willen we ondernemers stimuleren om actief aan de slag te gaan met energiebesparing om zo bij te dragen aan een klimaatneutraal Nederland in 2050. Wij willen samen met u bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het creëren van een groene en sterke Limburgse economie!